Ads 468x60px

Pages

Tejszínhabos gesztenyetorta

 2876.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
1 evőkanál víz,
5 evőkanál porcukor,
5 evőkanál liszt,
1 késhegynyi kakaó,
1 késhegynyi sütőpor,
a krémhez:
1,5 dl tej,
1/2 csomag vaníliaízű pudingpor,
1 + 4 evőkanál cukor,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1 evőkanál rum,
25 dkg gesztenyemassza,
a díszítéshez:
3 dl tejszín,
3 evőkanál porcukor,
1 evőkanál zselatinpor,
csokidara.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral és a vízzel, adjuk hozzá a lisztet, a kakaót, a sütőport, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsük kizsírozott, lisztezett formába, és süssük meg a tésztát. A krémhez a tejet, a pudingport és 1 evőkanál cukrot főzzük fel, és hűtsük ki. A többi hozzávalót keverjük habosra, adjuk a pudinghoz, és simítsuk a piskótára. A zselatint áztassuk be 2 evőkanál vízbe, és 5 perc után melegítsük meg. A tejszínt a porcukorral keverjük habosra, majd tegyük bele a felmelegített zselatint. Ezt a tejszínt kenjük rá a gesztenyekrémre, és a torta oldalát is vonjuk be vele. A torta tetejét csokidarával díszítsük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése