Ads 468x60px

Pages

Diós krémes II.

 2878.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
a krémhez:
2,5 dl tej,
2 evőkanál liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1 tojássárgája,
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg darált dió,
1,5 dl rum,
a díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a cukrot a tojássárgákkal és 10 evőkanál vízzel keverjük habosra. Adjuk hozzá a darált diót, a lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét, és keverjük össze alaposan. Tegyük kikent, kilisztezett tepsibe, süssük meg, és vágjuk két lapra. A krémhez a tejet a liszttel főzzük fel, és hűtsük ki. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját keverjük habosra, majd adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a darált diót és a rumot, végül a krémmel vegyítsük össze. A tésztalapokat töltsük meg a krémmel, majd csorgassuk az olvasztott csokoládét a tetejére.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése