Ads 468x60px

Pages

Tavaszi torta

 2881.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
18 dkg liszt,
1/4 csomag sütőpor,
3 dkg kakaó,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
9 dkg vaj,
a krémhez:
1/4 liter tej,
1/2 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag vaníliáscukor,
10 dkg cukor,
8 dkg vaj,
gyümölcsíz,
Máz:
1/8 liter tej,
15 dkg cukor,
3 szelet csokoládé,
2 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a hozzávalókból, nyújtsunk ki 3 levelet belőle, és közepes tűznél süssük ki. Keverjük a krém összetevőit egy vastag krémmé habverővel a tűzön, és keverjük addig, amíg kihűl. A tortalapokat krémmel kenjük be, és tegyük egymásra, a felső részt és az oldalakat vékonyan kenjük be gyümölcsízzel, és vonjuk be csokoládémázzal vagy főzzük szálasra a máz összetevőit majd puhítsuk is meg, a forró cukrot keverjük össze lassanként a csokoládéval. Még forrón öntsük a tortára, és ne kenjük szét.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése