Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös-krémsajtos túrótorta

 2887.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg félzsíros tehéntúró,
25 dkg tejszín krémsajt,
25 dkg sárgabarack,
15 dkg sárgabaracklekvár,
4 tojás,
4 evőkanál búzadara,
1 csomag vaníliás pudingpor,
8-10 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1/2 citrom leve és lereszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg mazsola,
a forma kenéséhez:
2 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Kenjünk ki egy kerek tortaformát a vajjal, és egy evőkanál búzadarával hintsük meg. Keverjük össze az összes hozzávalót egy mély tálban. A megmosott, kimagozott, apróra vágott sárgabarackot és a sárgabaracklekvárt is adjuk hozzá, a megmosott, leszárazott mazsolával és villával szétnyomott tehéntúróval együtt. Habos, könnyű tömegnek kell lennie, amit öntsünk bele a kikent tortaformába. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben mérsékelt lángon süssük meg. Ha a teteje idő előtt barnulna, akkor borítsunk egy papírlapot. Tűpróbával ellenőrizzük. Tálra borítva kínáljuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Illik hozzá a rummal ízesített sárgabaracklekvár.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése