Ads 468x60px

Pages

Izraeli batyu

 2884.

Valencsics Emil receptje, Emil cukrászda, Pilisvörösvár

HOZZÁVALÓK:
50 dkg vaj vagy margarin,
60 dkg liszt,
6 dkg rétesliszt,
1 dkg só,
2 dkg porcukor,
30 dkg tej,
csipetnyi citromhéj,
vaníliáscukor,
1-1,5 kg szilvalekvár, ízlés szerint.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat lazán összegyúrjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne gyúrjuk túl, mert akkor nem lesz jó, ugyanis szétomlik, és nem tudjuk felhasználni. Kevés és laza mozdulatokkal végzett gyúrással egyneműsítjük nyers tésztát, és utána lisztezett asztalon 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Vagy egy 5-6 cm átmérőjű kerek süteményformával kiszúrjuk, vagy késsel ugyanilyen nagyságú kockákra vágjuk. A lekvárt a közepébe helyezzük, ujjainkkal összecsípjük batyu alakúra, a csúcsát összefogjuk, és ezt kell kisütni kb. 170-180 fokon. Ügyesen fogjuk össze a tetejét, hogy a lekvár ne tudjon kifolyni sütés közben. Ha kisült, még melegen cukrozzuk meg. Jól szállítható és tárolható sütemény.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése