Ads 468x60px

Pages

Húsvéti torta másképpen

 2877.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
30 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
15 dkg darált dió,
10 evőkanál fehérbor,
a krémhez:
2,5 dkg darált dió,
1 dl tej,
10 dkg porcukor,
10 dkg margarin,
3 dkg piskótamorzsa,
a díszítéshez:
5 dkg tojáscukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához alaposan verjük fel a tojásokat a cukorral vízfürdő felett. Állandó kevergetés közben tegyük bele a lisztet, a diót és a bort. A keményre kevert tésztát öntsük kizsírozott, lisztezett tortaformába, és közepes hőmérsékleten süssük meg. A krémhez a cukrot forraljuk fel a tejjel, adjuk hozzá a diót, jól keverjük össze, és hűtsük ki. Miután kihűlt, tegyük bele a margarint és a piskótamorzsát, és dolgozzuk össze jól. A tésztát vágjuk két vagy három lapra, töltsük meg a krémmel, a tetejét és az oldalát is kenjük meg, majd szórjuk meg dióval. A szélét körben színes tojáscukorral rakjuk ki.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése