Ads 468x60px

Pages

Alma tepsiben

 2896.

HOZZÁVALÓK:
2 közepes nagyságú savanykás alma,
1 tojás,
20 dkg liszt,
2,5 dl tej,
3 evőkanál porcukor,
5 dkg margarin,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tojást, adjuk hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarin kétharmad részét, a porcukrot, a sót, a sütőport, valamint a fahéjat, majd a tejjel és a liszttel keverjük simára. Egy kisebb tepsit vagy szögletes tűzálló tálat kenjünk ki a megmaradt margarinnal, és kevés zsemlemorzsával meghintve a hűtőszekrényben hűtsük le jól. Öntsük a tésztát a tepsibe. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk karikákra. A karikákat szépen rendezzük el a tésztán. Ebbe azok bele is süllyednek. Toljuk előmelegített, forró sütőbe a tepsit, és közepes lángon addig süssük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem tapad a masszából. A megsült tésztát borítsuk ki, és kockákra vágva tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése