Ads 468x60px

Pages

Extra gesztenyetorta

 2901.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 dkg gesztenyemassza,
7 dkg hámozott, darált mandula,
10 dkg főző- vagy keserű csokoládé,
20 dkg porcukor,
csipetnyi só,
a formához:
2 dkg vaj és 1 evőkanál liszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukor felével és a sóval. Verjünk a tojásfehérjékből nagyon kemény habot, majd apránként szórjuk bele a megmaradt porcukrot, és együtt verjük tovább. A fényes, kemény habba ezután óvatosan forgassuk bele a cukros tojássárgáját, a darált mandulát, a közben megreszelt csokoládét és a villával áttört gesztenyemasszát. Egy közepes nagyságú tortaformát kenjünk ki a vajjal, hintsük be liszttel, majd simítsuk bele a gesztenyés masszát. Előmelegített, mérsékelten meleg sütőben tűpróbáig süssük. Még melegen borítsuk deszkára, de csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt. Még jobb, ha szeletelés előtt néhány órán keresztül a hűtőszekrényben várakozik. Szaftos, puha, alufóliában vagy folpack fóliában sokáig eltartható, finom sütemény.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése