Ads 468x60px

Pages

Diós zsúrszeletek

 2894.

HOZZÁVALÓK:
18 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
10-12 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
vanília,
2 dl tej,
1 evőkanál rum,
sűrű kávé,
cukormáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és a tejföllel. A tésztát osszuk két részre. Egyik részét tepsibe rakva főtt diós töltelékkel kenjük be vastagon, azután a tészta másik felével betakarva, sütőbe téve, gyorsan süssük meg. Sütés után a tésztát szeleteljük kocka alakúra, és kevés, sűrűre főzött kávéval kevert cukormázzal vonjuk be. Ha a glazúr megszáradt, az egyes darabok tetejére mézbe mártott fél dióbelet teszünk díszítésül. Mignonkapszulákba helyezve tálaljuk.
A diótöltelék elkészítéséhez a héjában főtt, hámozott és melegen áttört burgonyát keverjük el a vajjal, és a porcukorral. A darált diót forrázzuk le, egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, majd adjuk a burgonyapéphez, egy kanál rummal ízesítsük, és keverjük habosra.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése