Ads 468x60px

Pages

Gesztenyealagút

 2897.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg cukrozott gesztenyepüré,
10 dkg vaj,
2 cl rum,
4 dl cukrozott, felvert tejszín,
1 csomag vaníliáscukor,
1 piskótalap,
a mázhoz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg porcukor,
1 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A gesztenyepürét gyúrjuk össze az olvasztott vajjal és a rummal. Ujjnyi vastagságban kenjük fel zsírpapírra. Tegyük sima őzgerincformába. Hűtőszekrényben fagyasszuk ki. Töltsük meg cukorral, vaníliás cukorral ízesített tejszínhabbal, fedjük le a piskótalappal. Újabb hűtés után borítsuk ki a formából, a papírt óvatosan húzzuk le róla, és vonjuk be csokoládémázzal. A máz készítése: a reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben főzzük olyan sűrűre, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről levéve keverjük el benne a vajat, majd melegen öntsük a gesztenyealagútra. Tegyük hidegre. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése