Ads 468x60px

Pages

Burgonyás linzer

 2890.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
20 dkg főtt áttört burgonya,
50 dkg liszt,
1/2 citrom lereszelt héja,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás,
lekvár.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a zsírt a cukorral és a tojássárgájával, adjuk hozzá a főtt áttört burgonyát, a lisztet, a citromhéját, a sütőport, és gyúrjuk össze alaposan. Vékonyra nyújtsuk ki, szaggassunk kis pogácsákat, minden második tészta közepét szúrjuk ki gyűszűnyi nagyságúra. Tojásfehérjével kenjük meg, cukorral szórjuk meg és süssük ki. Ha elkészült, lekvárral ragasszunk össze egy simát egy lyukassal.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése