Ads 468x60px

Pages

Tejszínes túró-parfé

 2891.

HOZZÁVALÓK:
2 dl tejszín,
15 dkg tehéntúró,
25 dkg sárgabarack,
1 dl tejföl,
ízlés szerint 8-10 dkg porcukor,
1/2 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál finomra darált mandula,
csipetnyi só,
a díszítéshez:
mandula, sárgabarack valamint meggy, tetszés szerinti mennyiségben.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a túrót a tejföllel turmixgép poharába, majd csavarjuk bele a citrom levét, adjuk hozzá a cukrot, a sót és a citromhéjat. Az egészet keverjük simára, pépesre. A tejszínből verjünk nagyon kemény habot, és óvatosan, kis kézi habverővel forgassuk össze a túrókrémmel. A megmosott sárgabarackot magozzuk ki, és nagyon apró kockákra vágva keverjük bele a tejszínes masszába. Egy őzgerincformát béleljünk ki folpackkal, töltsük bele a parfé anyagát, és a tetejét egyenletesre simítva, a folpackkal fedjük be. (Vékony réteg piskótával is befedhetjük.) A mélyhűtőben fagyasszuk csonttá. Közvetlenül tálalás előtt borítsuk hűtött, hosszúkás tálra, a folpackot húzzuk le a tetejéről, és tetszés szerint szépen díszítsük fel. Forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése