Ads 468x60px

Pages

Narancstorta

 2893.

Rákóczi János receptje

HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
15 dkg darált, lehéjazott, fehér mandula,
8 dkg liszt,
6 tojás,
1 narancs.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgájákat 10 dkg cukorral, ízesítsük meg reszelt narancshéjjal, majd könnyedén keverjük hozzá a tojásfehérjéből 5 dkg cukorral felvert kemény habot, végül a darált mandulát és a lisztet. Miután kihűlt, vágjuk három részre, narancskrémmel töltsük meg, tetejét és oldalát is vékonyan vonjuk be. A megmaradt krémmel formálózsákból csillagcsővel megdíszítjük a tetejét, és cukrozott narancshéjjal rakjuk körül.
A narancskrém elkészítése: az alapvajkrémbe csavarjuk egy narancs levét és reszelt héjával ízesítve, kevés piros ételfestékkel színesítve, keverjük habosra, simára. Egy pohár likőrrel is ízesíthetjük. Ha összefutna, egy tojássárgájával keverjük simára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése