2893.
Rákóczi János receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
15 dkg darált, lehéjazott, fehér mandula,
8 dkg liszt,
6 tojás,
1 narancs.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgájákat 10 dkg cukorral, ízesítsük meg reszelt narancshéjjal, majd könnyedén keverjük hozzá a tojásfehérjéből 5 dkg cukorral felvert kemény habot, végül a darált mandulát és a lisztet. Miután kihűlt, vágjuk három részre, narancskrémmel töltsük meg, tetejét és oldalát is vékonyan vonjuk be. A megmaradt krémmel formálózsákból csillagcsővel megdíszítjük a tetejét, és cukrozott narancshéjjal rakjuk körül.
A narancskrém elkészítése: az alapvajkrémbe csavarjuk egy narancs levét és reszelt héjával ízesítve, kevés piros ételfestékkel színesítve, keverjük habosra, simára. Egy pohár likőrrel is ízesíthetjük. Ha összefutna, egy tojássárgájával keverjük simára.
15 dkg cukor,
15 dkg darált, lehéjazott, fehér mandula,
8 dkg liszt,
6 tojás,
1 narancs.
Keverjük habosra a tojássárgájákat 10 dkg cukorral, ízesítsük meg reszelt narancshéjjal, majd könnyedén keverjük hozzá a tojásfehérjéből 5 dkg cukorral felvert kemény habot, végül a darált mandulát és a lisztet. Miután kihűlt, vágjuk három részre, narancskrémmel töltsük meg, tetejét és oldalát is vékonyan vonjuk be. A megmaradt krémmel formálózsákból csillagcsővel megdíszítjük a tetejét, és cukrozott narancshéjjal rakjuk körül.
A narancskrém elkészítése: az alapvajkrémbe csavarjuk egy narancs levét és reszelt héjával ízesítve, kevés piros ételfestékkel színesítve, keverjük habosra, simára. Egy pohár likőrrel is ízesíthetjük. Ha összefutna, egy tojássárgájával keverjük simára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése