Ads 468x60px

Pages

Őszibarack zselétorta

 2892.

HOZZÁVALÓK:
1 kg jó érett őszibarack,
1/2 liter rostos őszibaracklé,
1 citrom leve,
3 evőkanál zselatinpor,
ízlés szerint porcukor vagy édesítő,
a tetejére: tejszínhab.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A zselatinport szórjuk kislábosba, majd öntsünk rá 4 dl őszibaracklevet. Kevergetve, kis lángon addig melegítsük, amíg az egész folyós, sűrű nem lesz. (Nem lehet ott hagyni, mellette kell állni és keverni, különben odakap az edény aljához.) Néhány perc alatt feloldódik. Ha már nem nagyon forró, keverjük bele a citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes! Ezután hagyjuk, hogy egészen kihűljön. Közben az őszibarackokat mossuk és hámozzuk meg, magozzuk ki, és vágjuk darabokra. A megmaradt gyümölcslével turmixoljuk sűrű péppé. Keverjük hozzá a zselatinos léhez. Egy tortaformát vagy lábast béleljünk ki folpackkal, majd öntsük bele a zselés masszát. Befedve rakjuk hűtőszekrénybe legalább 1 napra. Tálalás előtt borítsuk tortástálra, húzzuk le a fóliát, a tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint díszítsük fel, majd vágjuk szeletekre.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése