2888.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg olvasztott margarin,
3/4 pohár tej,
2,5 dkg élesztő,
2,5 pohár liszt,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
a töltelékhez:
3 tojásfehérje,
1 pohár cukor,
1 pohár dió,
1 kiskanál őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta összetevőit keverjük össze, és hűtőszekrényben pihentessük két órát. Utána verjük kemény habbá a három tojásfehérjét egy pohár cukorral. Adjuk hozzá a pirított, durvára vágott diót és az őrölt fahéjat. Ezt kenjük bele a kinyújtott tésztába. Csináljunk belőle két tekercset, fonjuk össze, és kuglóf formában 50 percig 150 fokon süssük meg.
20 dkg olvasztott margarin,
3/4 pohár tej,
2,5 dkg élesztő,
2,5 pohár liszt,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
a töltelékhez:
3 tojásfehérje,
1 pohár cukor,
1 pohár dió,
1 kiskanál őrölt fahéj.
A tészta összetevőit keverjük össze, és hűtőszekrényben pihentessük két órát. Utána verjük kemény habbá a három tojásfehérjét egy pohár cukorral. Adjuk hozzá a pirított, durvára vágott diót és az őrölt fahéjat. Ezt kenjük bele a kinyújtott tésztába. Csináljunk belőle két tekercset, fonjuk össze, és kuglóf formában 50 percig 150 fokon süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése