Ads 468x60px

Pages

Rumos máklepény

 2900.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált mák,
6 tojás,
25 dkg porcukor,
1 dl tej,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál rum,
1/2 narancs frissen lereszelt héja,
1 teáskanálnyi szódabikarbóna,
1 evőkanál kakaópor,
csipetnyi só.
a tetejére:
3 evőkanál narancsdzsem (vagy sárgabaracklekvár),
3 evőkanál nagyon finomra vágott cukrozott narancshéj (vagy birsalmasajt),
2 evőkanál rum,
3 evőkanál frissen préselt narancslé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le a darált mákot a tejjel, és jól keverjük össze. Keverjük a tojássárgákat a cukorral fehéredésig, majd a sót, a szódabikarbónát és a reszelt narancshéjat is hozzáadva, keverjük tovább. Ezután dolgozzuk bele a darált, tejes mákot és a zsemlemorzsát, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot. Ezt a tésztát töltsük egy vastagon kivajazott és kevés liszttel meghintett közepes nagyságú tepsibe, majd közepes lángon süssük meg. Az öntethez a rumot, a narancslevet és a narancsdzsemet keverjük folyékonyra. A cukrozott narancshéjat vágjuk nagyon apróra. A megsült, de még nagyon forró süteményt egyenletesen locsoljuk le a narancsos öntettel, majd szórjuk rá a narancshéjat is. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése