Ads 468x60px

Pages

Sajtos mogyorós aprósütemény

 2899.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 dkg tisztított amerikai mogyoró,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tej,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk nagyon finomra a mogyorót. Szórjuk a lisztet mély tálba, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, és végül a darabokra vágott vajat is. Közepébe rakjuk bele a tojássárgákat, és az egészet gyúrjuk össze. Addig gyömöszöljük, amíg sima tészta lesz belőle. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, ezután kenjük meg a tejjel. Lisztbe mártott derelyemetszővel vágjuk kicsi, szabálytalan formájú darabokra. Tegyük alufóliával bélelt sütőlemezre, és az előmelegített forró sütőben süssük világossárgára. Nagyobb adagot is érdemes sütni belőle, mert sokáig eláll.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése