2908.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg vaj,
4 tojássárgája,
kevés cukor,
kevés só,
2 dkg élesztő,
a töltelékhez:
2 szelet csokoládé,
3 dkg mandula,
3 dkg liszt,
tojásfehérje (szükség szerint).
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk nem nagyon kemény tésztát a lisztből a vajjal, a tojások sárgájával, a kevés cukorból, sóból és az élesztőből készített kovásszal. Hagyjuk kelni azután kinyújtva, olvasztott vajjal kenjük be, hajtsuk össze és fél óra múlva ismét kinyújtva kenjük be. Harmadszor kinyújtva vágjuk kártya nagyságú darabokra. Két szelet csokoládét reszeljünk meg és gyúrjuk keményre a mandulával, a liszttel, és annyi fehérjével a mennyit a csokoládé felvesz. Ebből a tészta nagyságában tegyünk egy hosszú csíkot minden darabra, összegöngyölve formáljuk kiflire, tojásfehérjével bekenve mandulával hintsük meg, és még hagyjuk kelni, azután világos barnára süssük meg.
25 dkg liszt,
12 dkg vaj,
4 tojássárgája,
kevés cukor,
kevés só,
2 dkg élesztő,
a töltelékhez:
2 szelet csokoládé,
3 dkg mandula,
3 dkg liszt,
tojásfehérje (szükség szerint).
Gyúrjunk nem nagyon kemény tésztát a lisztből a vajjal, a tojások sárgájával, a kevés cukorból, sóból és az élesztőből készített kovásszal. Hagyjuk kelni azután kinyújtva, olvasztott vajjal kenjük be, hajtsuk össze és fél óra múlva ismét kinyújtva kenjük be. Harmadszor kinyújtva vágjuk kártya nagyságú darabokra. Két szelet csokoládét reszeljünk meg és gyúrjuk keményre a mandulával, a liszttel, és annyi fehérjével a mennyit a csokoládé felvesz. Ebből a tészta nagyságában tegyünk egy hosszú csíkot minden darabra, összegöngyölve formáljuk kiflire, tojásfehérjével bekenve mandulával hintsük meg, és még hagyjuk kelni, azután világos barnára süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése