2907.
HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
40 dkg cukor,
2 narancs,
2,5 dl tej,
1,5-2 dkg zselatin,
1 l tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk el a tojások sárgáját a cukorral, a narancsok levével és egynek a lereszelt héjával. Eresszük fel a forró tejjel, tegyük bele a feloldott zselatint és a tűzön (esetleg gőz fölött) folytonos, erős keverés közt főzzünk belőle sűrű krémet. Onnan levéve, keverjük tovább, míg kihűl. Mikor egészen hideg, gyorsan dolgozzuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Kevés alkörmössel - aki kicsit megbolondítaná - szép rózsaszínűre festheti a krémet.
5 tojássárgája,
40 dkg cukor,
2 narancs,
2,5 dl tej,
1,5-2 dkg zselatin,
1 l tejszín.
Kavarjuk el a tojások sárgáját a cukorral, a narancsok levével és egynek a lereszelt héjával. Eresszük fel a forró tejjel, tegyük bele a feloldott zselatint és a tűzön (esetleg gőz fölött) folytonos, erős keverés közt főzzünk belőle sűrű krémet. Onnan levéve, keverjük tovább, míg kihűl. Mikor egészen hideg, gyorsan dolgozzuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Kevés alkörmössel - aki kicsit megbolondítaná - szép rózsaszínűre festheti a krémet.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése