Ads 468x60px

Pages

Diós pite

 2914.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
8 dkg porcukor,
kevés citromhéj,
16 dkg margarin,
1 tojás,
a töltelékhez:
4 tojás,
1 evőkanál rum,
20 dkg cukor,
22 dkg darált dió.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, adjuk hozzá a citrom héját, a cukrot, a tojást, és gyorsan gyúrjuk össze. Nyújtsuk tepsi nagyságúra, helyezzük kizsírozott tepsibe, pihentessük, amíg elkészül a felső rész. A töltelék elkészítéséhez a tojások sárgáját a rummal és a cukorral keverjük habosra. A tojások fehérjét verjük habosra, könnyedén adjuk hozzá a tojássárgákhoz az őrölt dióval együtt. A diós keveréket simítsuk a tésztára. A tésztát lassan süssük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése