Ads 468x60px

Pages

Leveles túróstekercs

 2915.

HOZZÁVALÓK:
30+3 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 tojás,
kevés só,
tej,
20 dkg vaj,
a töltelékhez:
35 dkg friss tehéntúró,
20 dkg cukor,
8 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 dkg liszt,
15 dkg főtt, passzírozott krumplipép,
1/2 citrom,
3 tojássárgája.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk össze 30 dkg lisztet a sütőporral, az egész tojással, kevés sóval és annyi tejjel összegyúrunk, hogy közepesen lágy rétestésztát nyerjünk. Ezután külön készítsünk a vajból 3 deka liszttel deszkán, késsel jól eldolgozott tésztát, melyet a kinyújtott fenti tésztába csomagolva együtt nyújtsunk és dolgozzunk tovább négy-ötszörös ismételt nyújtás és hajtogatás mellett. Legvégül fél centi vastagra nyújtsuk ki és négyzetes darabokra vágva, kiskanállal, mazsolás túrótöltelékkel, melyhez keverjük hozzá a vaníliáscukrot is, kis halmokat rakunk. A töltött darabkákat tekerccsé sodorjuk, és vajazott tepsiben aranysárgára sütjük forró sütőben. A töltelékhez keverjük össze a friss tehéntúrót a cukorral, a vajjal, a vaníliáscukorral, a liszttel, a főtt, passzírozott krumplipéppel, a citrom lereszelt héjával és a tojások sárgájával.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése