Ads 468x60px

Pages

Finom bábakenyér

 2909.

HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
2 dkg élesztő,
kis cukor,
52 dkg liszt,
12 dkg vaj,
10 dkg cukor,
4 tojássárgája,
kis vanília,
kevés citromhéj,
kevés só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Két deci langyos tejben oldjuk fel az élesztőt, kis cukorral, majd 10 deka liszttel csináljunk kovászt. Keverjük habosra a vajat, 10 deka cukrot, egyenként a tojássárgákat, kis vaníliát, kevés citromhéjat, a megkelt kovászt és még 2 deci langyos tejet, kis sót elkeverve, adjuk hozzá a maradék lisztet, és 1/4 óráig keverjük. Tetszés szerint mazsolát, vagy apró kockára vágott, kissé puhított csokoládét is keverhetünk közé. Öntsük vajjal jól kikent, liszttel behintett kuglófformába, és hagyjuk jól megkelni. Rendesen még egyszer annyinak kell lenni a tésztának, ha megkelt; azután jó tűznél de nem hirtelen, süssük szép világos barnára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése