Ads 468x60px

Pages

Krémfánk másképpen

 2906.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
3/4 l tej,
15+2 tojássárgája,
6 evőkanál porcukor,
1 rúd vanília,
édes dara vagy babapiskóta,
1 vaníliapuding.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Habverővel dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a cukrot, a tejet és a tojássárgákat. Vaníliával ízesítsük. Tűzön főzzünk belőle sűrű pépet. Miután kihűlt, tegyük vajjal kikent tepsibe, simítsuk el ujjnyi vastagságúra, és 180 fokos sütőben süssük ki. Ha megsült, és egy kissé kihűlt, borítsuk lisztezett deszkára, majd szaggassunk belőle fánkokat. Kenjük meg a maradék két tojássárgájával, és édes morzsában forgassuk meg. Vaníliapudinggal tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése