2912.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
7 tojássárgája,
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
porcukor,
liszt,
meggybefőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a tojássárgájával, 1 evőkanál porcukorral, majd adjuk hozzá a tejben felfutatott élesztőt. Állandó keveréssel annyi lisztet adjunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan. Meleg helyen kelesszük Egy formát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg morzsával, simítsuk bele a tészta felét, szórjuk meg a cukorba forgatott és kimagozott meggybefőttel, majd fedjük be a tészta másik felével. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük meg. Miután megsült borítsuk ki a formából, és még melegen szórjuk meg porcukorral.
12 dkg vaj,
7 tojássárgája,
2 dl tej,
2 dkg élesztő,
porcukor,
liszt,
meggybefőtt.
Keverjük habosra a vajat a tojássárgájával, 1 evőkanál porcukorral, majd adjuk hozzá a tejben felfutatott élesztőt. Állandó keveréssel annyi lisztet adjunk hozzá, hogy könnyű tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan. Meleg helyen kelesszük Egy formát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg morzsával, simítsuk bele a tészta felét, szórjuk meg a cukorba forgatott és kimagozott meggybefőttel, majd fedjük be a tészta másik felével. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük meg. Miután megsült borítsuk ki a formából, és még melegen szórjuk meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése