Ads 468x60px

Pages

Csokoládés kevert kuglóf

 2911.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
17,5 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 dkg étkezési keményítő,
10 dkg cukrozott kakaópor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
5 tojás,
2 evőkanál rum,
csipetnyi só,
5 dkg sárgabaracklekvár,
15 dkg étcsokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a cukorral, a sóval, a rummal és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat.  Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrozott kakaóport és a keményítőt, majd kanalanként adjuk a kikevert vajhoz. Öntsük a tésztát kikent, és zsemlemorzsával hintett kuglófformába, és 180 fokos sütőben kb. egy órát süssük. A sárgabarack lekvárt melegítsük fel és kenjük meg vele a megsült és a formából kiborított még forró kuglófot. Ha kihűlt vonjuk be a felmelegített csokoládéval.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése