Ads 468x60px

Pages

Büki kirakott máglya

914.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg tejeskalács,
1 l tej,
8 tojás,
15 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
70 dkg alma,
25 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,
20 dkg darált dió,
1/2 dl rum,
25 dkg baracklekvár,
50 dkg szőlő.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk nagyobb kockákra a kalácsot, és öntsük le a forralt tejjel, melybe előzőleg belekevertük a tojássárgákat, 15 dkg porcukrot, és 10 dkg vajat. A megtisztított almát szeleteljük fel, pároljuk meg nagyon kevés vízzel, 10 dkg cukorral, és egy kevés reszelt citromhéjjal, majd szűrjük le. Egy mély, kivajazott tepsiben rendezzük el a tejbe áztatott kalács felét, és terítsük szét rajta a lecsurgatott almát. Hintsük meg fahéjjal, a darált dióval, és locsoljuk meg a rummal. Ezután tegyük rá a kalács másik felét, nyomkodjuk meg egy villával gyengéden, és kenjük be 15 dkg felhígított baracklekvárral. Közepesen meleg sütőben 25-30 percig süssük. Közben verjük fel kemény habnak a tojásfehérjéket, keverjünk el benne 15 dkg cukrot, és 10 dkg baracklekvárt, majd simítsuk el egyenletesen a tésztán. A tetejét rakjuk ki szőlőszemekkel, majd a sütőbe azonnal visszatéve, erős tűzön süssük pirosra. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése