913.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
2 dkg margarin,
4 tojássárgája,
1 evőkanál rum,
késhegynyi őrölt ánizs,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a gyúródeszkán egy széles pengéjű késsel a lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal, a rummal, az ánizzsal, és egy húsverővel addig verjük a deszkán, amíg sima, fényessé nem válik. Formázzunk belőle gyorsan a késsel kis gömböket (azért dolgozzunk késsel, mert a kéz melegétől könnyen elolvadna), és rakjuk zsírozott sütőlemezre távol egymástól, mert sütés közben megnőnek. Egy egész tojással kenjük meg, majd toljuk forró sütőbe a „kis gombákat”. Sütés közben mérsékeljük a lángot, hogy a sütemény belseje is átsüljön. Akkor jó, ha a teteje szépen megrepedezik.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése