Ads 468x60px

Pages

Vasutas

932.
Rátay Vera receptje
HOZZÁVALÓK:
6 tojás súlyú cukor,
6 tojás súlyú zsiradék,
5 tojás súlyú liszt,
3 evőkanál kakaó,
ízlés szerint választott, könnyen kenhető lekvár,
6 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, és a zsiradékkal. Verjük fel keményre a tojások habját, majd finoman szórjuk bele a lisztet. Végül keverjük össze a két masszát, óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshab. A massza 1/3 részét tegyük félre, a többit terítsük kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben süssük. A félre tett masszához adjuk hozzá a kakaót, és ha a másik rész megsült, akkor a tepsi felébe elterítve ezt is kisütjük. A nagyobbik részt vágjuk félbe, és tegyük a kakaós tésztát középre. Ízlés szerint választott „pikáns” lekvárral kenjük meg. Akkor igazán jó, ha állt legalább 1 napig.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése