Ads 468x60px

Pages

Kakaós kocka

924.
Major Károlyné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
16 dkg cukor,
16 dkg liszt,
1 kiskanál kakaó,
5 dkg durvára vágott dió,
a krémhez:
1 tojás,
3 dl tej,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg margarin,
3 evőkanál liszt,
a mázhoz:
1 kanál tej,
8 dkg porcukor,
3 dkg kakaó,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojások fehérjéből, a cukorból és 2 evőkanál vízből. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, még ezzel is verjük egy kicsit, majd keverjük bele könnyedén a kakaót, a diót, és a lisztet. Kizsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsiben süssük.
A krémhez keverjük ki alaposan a margarint, a vaníliáscukrot, és a porcukrot. Ezután a tojást, a 3 kanál lisztet, és a tejet apránként adagolva, keverjük simára, és folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre. A tűzről levéve, további kevergetés mellett hűtsük le, hogy a teteje meg ne bőrösödjön. Miután teljesen kihűlt, keverjük össze a másik krémmel, és kenjük a hideg tésztára. A tetejét vonjuk be csokimázzal. A mázhoz sűrítsük be tűzön a hozzávalókat, ha langyosra hűlt, de még folyós, egy késsel simítsuk rá a krém tetejére. Ha a máz keményre dermedt, szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése