Ads 468x60px

Pages

Nevenincs almás

937.
Jamrik Mihályné receptje
HOZZÁVALÓK:
4 alma,
12 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg darált dió,
3 szem szegfűszeg,
1/2 citrom,
2 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg az almákat, és cikkekre vágva kevés citromos, szegfűszeges vízben, 1 evőkanál cukorral pároljuk félpuhára. Közben a tésztához keverjük habosra a tojások sárgáját a maradék cukorral, adjuk hozzá a darált diót, és a tojások kemény habbá vert fehérjét. A levétől lecsepegtetett almákat fektessük kivajazott jénai tálba, öntsük rá a tésztát, és forró sütőben addig süssük, amíg a beleszúrt tűre nem ragad a tészta. Még forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése