Ads 468x60px

Pages

Svéd holuska

918.
Bély Béláné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró,
8 tojás,
6 dkg vaj,
2,5 dl tejföl,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
kevés liszt,
kevés só,
befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük össze a megsózott túrót egy villával, keverjük el 3 dkg vajjal, 4 tojással, és adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Szaggassuk bele a tésztát forrásban lévő vízbe, és főzzük ki. Szedjük ki egy szedőkanállal, és öblítsük le hideg vízzel. Keverjük el a megmaradt 4 tojássárgáját a tejföllel, a cukorral, a vaníliáscukorral, a maradék vajjal, és egy csipetnyi sóval. Öntsük ezt a masszát a holuskára. Keverjük össze a 4 tojás keményre vert habjával, és az egészet öntsük egy vajjal kikent tűzálló tálba. Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Ízlés szerint választott befőttel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése