Ads 468x60px

Pages

Habcsóktorta

935.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cukor,
5 tojásfehérje,
a krémhez:
2 tojássárgája,
15 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dl tej,
1 kávéskanál zselatin,
ízlés szerint választott befőtt, vagy friss gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük a cukrot 2,5 dl vízzel hólyagosra, majd forrón csurgassuk az 5 tojás kemény habjába. Gőz fölött habverővel verjük, hogy jó kemény legyen. Nagy, zsírral kikent sütőlemezre 2 egyforma kerek lappá simítjuk, és inkább szárítsuk, mint süssük a habtortalapokat.
A vaníliakrémhez keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és a liszttel, majd adjuk hozzá a vaníliáscukrot, és engedjük fel a tejjel. Gőz fölött főzzük sűrűre. Miután kihűlt, adjuk hozzá a kevés vízben feloldott zselatint, és kenjük a két habtortalap közé. A torta még finomabb, ha a krémre ízlés szerint választott kompót, vagy friss gyümölcs kerül. A tetejét pedig díszítsük apró krémhalmokkal, és mindegyik halomra tegyünk 1-1 szem gyümölcsöt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése