Ads 468x60px

Pages

Kelt pite

922.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evőkanál cukor,
2 tojás,
4 dkg margarin,
1/2 citrom lereszelt héja,
40 dkg liszt,
darált dió,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kelt tésztát a tejből, az élesztőből, a cukorból, a tojásokból, a margarinból, a citrom héjából, és a lisztből. Dolgozzuk ki alaposan, hogy a tészta galuskatészta keménységű legyen. Öntsük a masszát kizsírozott tepsibe, és langyos helyen kelesszük 45 percig. A tetejét szórjuk meg a dióval. Egyenletesen meleg sütőben 30 percen át süssük. Miután megsült, várjuk meg, amíg langyos lesz, és csak ezután vágjuk kockákra. Szórjuk meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése