Ads 468x60px

Pages

Dorottya palacsinta

925.
HOZZÁVALÓK:
kb. 25 dkg vaj,
10 tojás,
10 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
15 dkg liszt,
6 dl tejszín,
30 dkg ribizlilekvár,
10 dkg dióbél,
10 dkg mák,
3 dkg vaníliáscukor,
3 dkg tojásfehérje,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk ki 10 dkg vajat a tojások sárgájával, és a cukorral. Ízesítsük kevés citromhéjjal, majd adjuk hozzá a lisztet, és a tejszín felét. Keverjük simára, végül adjuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjéket, és a tejszín másik feléből vert habot. Palacsintasütőben, mindig csak kevés vajat hevítve fel benne, ceruzavastagságú palacsintákat sütünk, csak az egyik oldalát sütve meg pirosra. Ezután csúsztassuk át egy megvajazott tálra úgy, hogy a megsült fele legyen alul. Amíg a következő palacsintát sütjük, addig az előzőt kenjük meg ribizlilekvárral, hintsük meg darált dióval, és mákkal, majd csúsztassuk rá a következő palacsintát. A legfelső palacsintát csak vaníliáscukorral hintsük meg.
A tojásfehérjét verjük habbá, keverjük el benne a porcukrot, és 5 dkg felhígított ribizlilekvárt. Ezzel a habbal spricceljük fel a tészta tetejét és oldalát. Sütőben, erős tűzön süssük aranysárgára, majd vágjuk fel úgy, mint egy tortát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése