Ads 468x60px

Pages

Mazsolás túrós pástétom

926.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
15 dkg cukor,
50 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl,
3 zsemle,
2 dl tej,
80 dkg túró,
20 dkg porcukor,
5 tojás,
reszelt citromhéj,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljunk el 30 dkg vajat a liszttel és a cukorral, majd adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt. Gyúrjuk simára, és pihentessük 1 órán keresztül. A töltelék elkészítéshez áztassuk tejbe a zsemléket, majd a túróval együtt törjük át egy szitán. Keverjünk habosra 20 dkg vajat a porcukorral, 4 tojássárgájával, kevés reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá az áttört zsemlét és a túrót, a mazsolát, és az egészet dolgozzuk össze alaposan.
Nyújtsuk ki a tésztát ceruzavastagságúra úgy, hogy elég legyen a tepsink kibéleléséhez, és a töltelék befedéséhez. Először béleljük ki a tepsi alját és oldalát, erre egyenletesen simítsuk rá a tölteléket, majd fedjük be a tésztalappal. A tetejét kenjük meg a megmaradt tojássárgájával, és szórjuk meg darált mandulával. Közepesen meleg sütőben, mérsékelt tűzön süssük szép pirosra. Vaníliáscukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése