Ads 468x60px

Pages

Lévigné-torta

934.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
20 dkg porcukor,
20 dkg mandula,
1/2 citrom,
a krémhez:
10 dkg porcukor,
4 dl tejszín,
3 dkg zselatin,
ízlés szerint választott befőttek.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a tojások sárgáját a porcukorral. Adjuk hozzá a hámozott, darált mandulát, a citrom levét, és a tojások felvert habját. Süssük meg 3 részben, és a lapokat a következő krémmel töltsük meg. Verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral. Oldjuk fel a zselatint kevés vízben, forraljuk 1 percig, majd hűtsük le, és csurgassuk a tejszínhabhoz. Többféle befőttet csurgassunk le a levétől, vágjuk apró kockákra, és keverjük hozzá a tejszínhabhoz. Ezzel a krémmel töltsük meg és vonjuk be a tortát. Tegyük néhány órára hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése