Ads 468x60px

Pages

Skót krémes

917.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
6 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1/2 dl tej,
a krémhez:
3 tojás,
25 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg liszt,
1 l tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a sütőporral, és a tejjel. Süssünk belőle 3 lapot.
A krém elkészítéséhez kavarjuk ki a tojássárgákat a porcukorral. Adjunk hozzá néhány csepp tejet. Csomómentesen keverjük bele a vaníliáscukrot, a lisztet, és a tejet. Főzzük krémmé. Miután megfőtt kavarjuk hozzá a tojások keményre vert habját. Töltsük meg a lapokat a krémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése