Ads 468x60px

Pages

Diós szecska

975.
Gyurasza Miklósné receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
2 tojás,
20 dkg liszt,
2 marék dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a lisztet, és az egészben hagyott diót. Kenjük alaposan kikent, kilisztezett tepsibe 1 cm vastagon. Lassú tűzön süssük világosra, mint a piskótát. Miután megsült, még a tepsiben vágjunk le belőle egy 10 centis csíkot, és egy gyúródeszkán vágjuk 1-2 milliméteres csíkokra. A többi tésztát addig hagyjuk a lekapcsolt sütőben, mert hidegen nem szeletelhető. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta tart. Így 10 centi hosszú, 1-2 mm vastag szecskát kapunk, ami sokáig elálló sütemény.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése