Ads 468x60px

Pages

Svájci sütemény

969.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
45 dkg cukor,
1/2 citrom,
1 tojás,
1 tojássárgája,
12 dkg mandula,
mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből, 25 dkg cukorral, a citrom reszelt héjával, egy tojással, és egy másiknak a sárgájával, Dolgozzuk ki alaposan, nyújtsuk ki késhát-vastagságúra, és szaggassuk ki egy kerek, csipkés szélű szaggatóval. Tegyük kikent tepsibe, és kenjük meg úgy, hogy a széle körben üres maradjon, 20 dkg cukorból készült, sűrű szirupban megfőzött 12 dkg mandulával. Mindegyik közepére tegyünk 1-1 szem mazsolát, és mérsékelt tűznél süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése