Ads 468x60px

Pages

Madari káposztás

981.
Dr. Szűcs Andrásné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 kg burgonya,
1/2 kg liszt,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
1 kávéskanál só,
a töltelékhez:
1 kg fejes káposzta,
5 dkg zsír,
1 kávéskanál cukor,
őrölt bors,
2 kávéskanál só.

ELKÉSZÍTÉS:
A töltelék elkészítéséhez mossuk meg a káposztát, tisztítsuk meg, reszeljük le, és szórjuk meg a 2 kávéskanál sóval. Hagyjuk 20 percig állni. Addig mossuk meg a burgonyát, és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Tegyük fel főni. Egy lábasban olvasszunk meg 5 dkg zsírt, és szórjuk bele a cukrot. Kevergetés közben pirítsuk barnára. A káposztát a levétől nyomkodjuk ki alaposan, és tegyük a zsírra. Keverjük meg, és fedő alatt pároljuk puhára. Időnként keverjük meg, 15-20 perc alatt készül el. Ízlés szerint borsozzuk meg.
A megfőtt burgonyáról öntsük le a levét, hámozzuk meg, és törjük össze. Adjunk hozzá egy kanál zsírt, a tojást, a lisztet, és a kávéskanálnyi sót. Gyúródeszkán dolgozzuk össze, formáljuk henger alakúra, és vágjuk 4 részre. Ezeket nyújtsuk egyenként 1/2 cm vastagságú, téglalap alakú tésztává. Vágjuk félbe, és a hosszabbik oldalánál, a szélétől 2 centire rakjuk meg káposztával, és csavarjuk fel. Kenjünk ki egy tepsit bőven olvasztott zsírral. Tegyük a tepsire a tésztahengereket, nem túl szorosan egymás mellé. A tetejüket és az oldalukat is zsírozzuk be. Forró sütőben süssük, 20 perc után óvatosan forgassuk meg, és további 5-10 percre hagyjuk bent őket. Akkor kell megforgatni, ha a tészta alja enyhén pirosodni kezd. Ha a másik fele is megpirult vegyük ki a sütőből. Ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki, lágy tésztát kell kapnunk. Miután kihűlt vágjuk ferde szeletekre, és úgy tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése