988.
HOZZÁVALÓK:1 l tej,
20 dkg darált mandula,
25 dkg cukor,
2 csomag vaníliás pudingpor,
10-12 db babapiskóta,
rum,
befőtt, vagy tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Pároljuk puhára a darált mandulát 15 dkg cukorral és 2,5 dl tejjel, majd tegyük félre kihűlni. 7,5 dl tejben keverjük csomómentesre a vaníliapudingot. Adjunk hozzá 10 dkg cukrot, és a kihűlt mandulás tejet. Főzzük folyamatos kevergetés mellett, és forraljuk 2-3 percig. Öntsük vizezett őzgerinc-, vagy kerek formába, és díszítsük rummal meglocsolt babapiskótával. Tegyük hűtőszekrénybe, majd néhány órás hűtést követően borítsuk ki. Befőttel, vagy tejszínhabbal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése