Ads 468x60px

Pages

Madártej

986.
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
20 dkg porcukor,
5 tojás,
2 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet egy zománcozott lábasban a porcukor felével, és az egyik csomag vaníliáscukorral. Közben kevés porcukorral verjük fel a tojásfehérjéket. Szaggassuk bele a habot a tejbe, és ha a tej ismét felfőtt, fordítsuk át a habgaluskákat, majd egy szűrőlapáttal szedjük ki őket egy tálba. Keverjük össze a tojások sárgáját a liszttel, a maradék porcukorral, és a vaníliáscukorral. 1-2 dl forró tejet keverjünk el benne óvatosan. Öntsük nagyon lassan a többi forró tejhez, keverjük sűrűsödésig, de ne forraljuk fel, mert akkor a tojás összefut benne. Ezután óvatosan öntsük rá a habgaluskákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése