Ads 468x60px

Pages

Habos linzer

976.
Gyurasza Miklósné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
18 dkg zsír,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
citromlé,
1 kávéskanál rum,
kevés tejföl,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi só,
a töltelékhez:
lekvár,
6 tojásfehérje,
1 nagy alma,
20 dkg cukor,
12 dkg dió,
5 dkg mazsola,
1 kiskanál fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze gyorsan a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojássárgákat, kevés citromlevet, a rumot, a szódabikarbónát, és a sót annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki, terítsük tepsibe, és süssük meg félig. Kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, és simítsuk rá a tölteléket, amelyhez a tojások keményre vert habjában elkeverjük a lereszelt almát, a cukrot, a diót, a mazsolát, és a fahéjat. Szórjuk meg kevés porcukorral, és kis lángon süssük világosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése