Ads 468x60px

Pages

Házi rétes

995.
Bukovics Vendelné receptje
HOZZÁVALÓK:
az egyik tésztához:
20 dkg liszt,
25 dkg zsír,
a másik tésztához:
75 dkg liszt,
1 tojás,
csipetnyi só,
diónyi zsír,
1 evőkanál ecet,
tej,
a töltelékhez:
reszelt, cukros dinsztelt káposzta,
tetszés szerint: dió, mák, túró.

ELKÉSZÍTÉS:
Az első tészta elkészítéshez keverjük jó habosra a lisztet a zsírral, majd tegyük félre. A másik tésztához dolgozzuk össze a lisztet, a tojást, a sót, a zsírt, és az ecetet, annyi tejjel, hogy könnyű, vékony rétestészta masszát kapjunk. Formáljunk belőle 12 kis cipót, majd hagyjuk állni 25 percig. Ezután nyújtsunk belőlük 12 tányér nagyságú lapot úgy, hogy közben négyesével az első tésztamasszával szinte megkenve összedolgozzuk a lapokat. Így 3 darab vastagabb, egyenként 4 összedolgozott lapból álló tésztát kapunk, amelyeket vékonyra, kb. 60 cm széles, és a tepsinek megfelelő hosszúságúra nyújtunk. A kinyújtott tésztákat vágjuk 3-3, egyenként 20 cm-es csíkokra, és ezeket töltsük meg az elkészített töltelékkel. A töltelékcsíkokat a tésztacsíkok közepére rakjuk, és két oldalról hajtsuk rá a tésztát a töltelékre. A tetejüket kenjük meg olajjal, és forró sütőben süssük szép pirosra. Kiadós adag, mert ebből a mennyiségből 9 rétesrúd készülhet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése