Ads 468x60px

Pages

Diótorta kávékrémmel

989.
Kúsz Tiborné receptje
HOZZÁVALÓK:
9 tojás,
7 evőkanál cukor,
25 dkg darált dió,
7 evőkanál vaníliáscukor,
1 dl feketekávé,
20 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd keverjük össze a cukorral, és a darált dióval. Öntsük a masszát kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük meg. A krémhez folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé a tojássárgákat a vaníliáscukorral, és a feketekávéval. Miután kihűlt, adjuk hozzá a habosra kikevert vajat. A kihűlt tésztát vágjuk hosszában ketté, és a lapokat töltsük meg a krémmel. Vonjuk be kívülről is, a tetején a krémet tetszés szerint mintázhatjuk is.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése