Ads 468x60px

Pages

Lángoló kifli

984.
HOZZÁVALÓK:
8 szikkadt kifli,
tej,
5 tojás,
5 evőkanál vaníliás porcukor,
10 dkg vaj,
cukor,
1/2 dl szesz.

ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük a kifliket 1/2 centis darabokra, és mártsuk forró tejbe. Rakjunk belőle egy sort kivajazott tűzálló tálba. Közben keverjük habosra a tojások sárgáját a vaníliás porcukorral, és tegyünk belőle az első sor kiflire 2-3 evőkanállal. Ezután locsoljuk meg az olvasztott vajjal, és tegyünk rá még egy sor kiflit. A rétegezést addig folytassuk, amíg a kifli és tojáskrém elfogy. A tetejére öntsük rá a maradék olvasztott vajat, és előmelegített sütőben, 30 percig süssük. Közben egy kevés cukorral verjük fel a tojások fehérjét, és habot tegyük a félig sült kiflik tetejére. Rakjuk vissza a sütőbe, de csak addig süssük, míg a hab rózsaszínűvé válik. Tálalás előtt öntsük a hab tetejére a szeszt, és gyújtsuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése