Ads 468x60px

Pages

Alma-paradicsom lekvár

1004.
Dr. Eördögh Lászlóné receptje
HOZZÁVALÓK:
3 kg rétesalma,
3 kg paradicsom,
2,4 kg cukor,
1 rúd vanília,
kevés szalicil.

ELKÉSZÍTÉS:
Egészséges, féregmentes almákat, és érett, húsos paradicsomot szerezzünk be a lekvárhoz. A túlságosan érett, lédús paradicsom nem jó, mert nemcsak hosszú ideig tart a besűrűsödése, hanem a paradicsom íze túlságosan dominálna a lekvárban. Mossuk és hámozzuk meg, magozzuk ki az almákat, és vágjuk apró darabokra. Daraboljuk fel a paradicsomot, és szükség szerint távolítsuk el a zöld belsejét. Egy óráig lassú tűzön főzzük össze, majd paradicsompasszírozón daráljuk át. Ezután tegyük fel újra a tűzre, a cukorral, és a vaníliával főzzük a megfelelő sűrűségűre. Végül töltsük üvegekbe, a tetejükre tegyünk késhegynyi szalicilt, és lekötve tegyük szárazgőzbe másnapig.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése