Ads 468x60px

Pages

Papagájtorta kávéhoz

1009.
Galán Arnoldné receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
30 dkg liszt,
30 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
2,5 dl tejföl,
1 csomag puncsos pudingpor,
4 tojás,
2 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaó,
a mázhoz:
2 citrom,
30 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a cukrot a margarinnal, és a tojásokkal, majd a sütőport, a tejfölt, és a lisztet hozzáadva dolgozzuk ki alaposan. A tésztát osszuk 3 részre, és az egyikbe keverjük bele a pudingport, a másikba a vaníliáscukrot, a harmadikba pedig a kakaót. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe szaggassuk bele felváltva egy kanállal úgy, hogy tarka legyen. Lassú tűzön süssük. Közben habverővel keverjük ki a citromok levét a porcukorral, és kenjük a még meleg tésztára. Miután kihűlt szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése