Ads 468x60px

Pages

Rumfelfújt

1003.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg rétesliszt,
5 dl tej,
5 tojás,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg mazsola,
3 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a réteslisztet, keverjük össze, és a hideg tejjel felengedve, kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé. Hűtsük ki, majd keverjük simára a tojások sárgájával, a porcukorral, és a vaníliáscukorral, végül adjuk hozzá a mazsolát, a rumot, és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Öntsük alaposan kikent formába, és forró sütőben süssük meg. A formát alufóliával, vagy zsírpapírral takarjuk le. Először nagy lángon, majd takarékon süssük tűpróbáig. Ha elkészült borítsuk ki egy tálra, és vanília-, vagy puncsmártással tálaljuk. Ezeket 1/2 csomag pudingporból, de dupla mennyiségű tejből főzzük, mint amennyi a tasakon fel van tüntetve.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése