Ads 468x60px

Pages

Szénaboglya

1020.
HOZZÁVALÓK:
1/2 dl tejszín,
10 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dkg vaníliáscukor,
1/2 l tej,
50 dkg zsír,
finommetélt.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk sárga krémet a tejből, a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, és a liszttel. Dúsítsuk a krémet tejszínnel. Majd keverjük a félig kihűlt masszához a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Terítsük a finommetéltet gyúródeszkára. A kihűlt vaníliás masszából formáljunk kis gombócokat, hempergessük meg a metélt tésztában, így kis szénaboglyákat kapunk. Ezeket süssük ki forró, bő zsírban. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése